23.5.2020. održan je 9. BUSBudućnost ugodnog stanovanja, ali prvi puta u online formatu. Konferencija je uživo emitirana na YouTube kanalu SUPEUS-a, a snimana u ugodnoj atmosferi u studiju. Osnovna ideja BUS-a je ostala ista, sklop predavanja iz polja održivosti, tehnologije i aktualnih inovacija čime se iz prve ruke stručnjaka informira studente raznih studija na pristupačan i besplatan način. Sukladno drugačijem modelu, smanjen je broj predavanja, ali uveden intervju u kojem su se nizala pitanja od slušatelja konferencije, što je potaklo interakciju između predavača i sudionika pred malim ekranima.

Konferenciju je započeo prof. dr. sc. Igor Kuzle sa Fakulteta elektrotehnike i računarstva predavanjem Napredne elektroenergetske mreže. Osvrnuo se na to što su one, postoje li u Republici Hrvatskoj, utjecaj u inozemstvu i kakve veze ima politika sa time. Sljedeći je bio Mladen Ilijević, dipl. ing. arch. iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa temom Financiranje projekata putem fonda. Približio nam je tematiku energetske obnove višestambenih zgrada i uspješnost u povlačenju sredstava iz Fonda. Zatim je nastupila Tanja Herr, dipl. ing. arch. iz tvrtke Fibran predavanjem Trajno učinkoviti ravni krovovi i tako objasnila njihov princip i prednosti. Sljedeći je dr. sc. Josip Zdenković, direktor tvrtke Schrack Technik predavanjem Baterija – spremnik energije u domu, pri čemu je govorio kako one funkcioniraju te kakve tehnologije postoje. Naposlijetku je alumni član SUPEUS-a Ivan Križić, dipl. ing. arch. te član Društva arhitekata Zagreb održao predavanje Potres 2020 – Prilika za novi napredak. Pokrio je tematiku vezanu za potres 22.3.2020., život u gradu s opasnošću od potresa te ugroženosti zgrada. Nakon svakog predavanj u trajanju od 15 minuta bio je intervu također u trajanju od 15 minuta. Naposlijetku je nastupila završna riječ organizatora čija je voditeljica bila Ines Horvat.

Cijela konferencija, kao i odabrani trenutci te atmosfera iza kamera nalazi se na YT kanalu SUPEUS-a. Ovom konferencijom se potiče studente da prošire znanje i van fakultetskih granica što se očitovalo u visokoj gledanosti za vrijeme emitiranja, kao i u naknadnom rastu pregleda na Yt kanalu. Konferencija je godišnji projekt koji podržavaju studenti, profesori, stručnjaci i koji će se ubuduće nastaviti ambicijom SUPEUS-ovaca.