4. svibnja, na Arhitektonskom fakultetu, u organizaciji studentske udruge SUPEUS, održan je seminar za studente Budućnost ugodnog stanovanja. To je drugi po redu takav seminar, a okupio je više od 180 studenata i 13 predavača  iz različitih struka i organizacija.

Riječ je o besplatnom cjelodnevnom seminaru namijenjenom studentima koji obrađuje teme obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i održive gradnje, a ovogodišnja tema seminara je bila grad. Seminar je bio podijeljen u četiri tematske cjeline: analiza i vizija razvoja gradova, tehnička rješenja za veću energetsku učinkovitost i održivost, financiranje stanogradnje i projekata energetske učinkovitosti, te pregled nekih od dovršenih i planiranih projekata povezanih s temama.

Neka od najzanimljivijih predavanja, koja su najviše zainteresirala studente bila su predavanja na teme: analiza stanja u Kopenhagenu, kao predvodniku održivosti među svjetskim gradovima, koje je održao dipl.ing.mech. Boris Labudović, izvršni urednik EGE-a, deset nužnih koraka za uspješnu provedbu projekta energetske učinkovitosti, koje je održala dipl.ing.arch. Željka Hrs Borković, potencijal vjetrogeneratora u hrvatskim gradovima, koje je održao prof.dr.sc. Zvonimir Guzović s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, ocjena učinkovitosti i financijska usporedba dizalice topline s konvencionalnim rješenjima, koje je održao dr.sc. Vladimir Soldo, dipl.ing.mech., četiri temelja energetskog sustava suvremenih niskougljičnih gradova, a to su: obnovljivi izvori energije, zgrade kao proizvođači energije, skladištenje te iste energije i pametne energetske mreže s integriranim električnim prijevozom, koje je održao dr.sc. Goran Krajačić.

Studenti su ovim seminarom, koji je sadržavao niz zanimljivih i aktualnih predavanja, dobili uvid u tekuće i planirane projekte, kao i mogućnosti bližeg upoznavanja s djelatnostima potencijalnih budućih poslodavaca.

Seminar Budućnost ugodnog stanovanja (BUS) bio je početni događaj Mjeseca budućnosti u kojem će SUPEUS sa svojim partnerima organizirati niz manjih edukacijsko-informativnih događaja upravo s naglaskom na osnovne ciljeve SUPEUS-a. Broj posjetitelja, kao i podrška koju su dale tvrtke partneri na projektu, pokazuju da postoji interes i potreba za organizacijom ovakve vrste događaja na studentskoj razini.